torsdag 5 juni 2008

Hatar link!!


Jaha, det blev inge skrivit igår för jag var helt slut.


Igår, onsdag för mig, vaknade jag i Trelleborg 0830. Ringde åkeriet och fick veta att jag skulle till dom i Malmö. Väl på plats fick jag höra att jag skulle köra link. Nåt som jag verkligen inte var sugen på. Efter en väldigt efterlängtad dusch så fick jag plocka ur mina saker ur bilen för jag skulle byta bil. Fick ta en Volvo med tom trailer till Bromölla, ca 1h från Malmö, förbi Lund. Där skulle jag möta upp en kollega som hade linken. Men jag var sen så han mötte upp mig efter vägen.

Kollegan var en väldigt trevlig kille i 45års åldern som kört bra länge. Han kallades Slaktarn för han hade tagit ihjäl 3kor med lastbilen andra dagen på jobbet..


Bilen jag fick var en 6 år gammal Scania R124 420. Sunkig jävel som gått 60000mil men känns som dubbla. Ni ser ju på bilden vad som menas med link. Det är 2 lastbärare, en 20fots och en 40fots.


Satte mej till ro och upptäckte att varken AC eller splitlådan funkar.. Menas med att jag kan inte köra på högsta växeln så i 80 blås varvar den mer, drar mer soppa och lever om mer. Åkte till Bromölla där jag skulle lasta isbergssallad. Provade att backa emot men gav upp. Det jag hatar med link är att det tar sån tid att dela på skiten. Först parkera trailern, sen lasta linken, koppla från linken, koppla på trailern, lasta den, koppla från, koppla linken och slutligen koppla trailern bakom lunken. Tar en jävla tid, speciellt första gången. Lyckades böja ett handtag också så jag fick ta hjälp av deras verkstad så jag kom åt gasen så man kunde värma och slå ordning den.


Till slut så fick jag komma iväg. Körde ca 10min till Sölvesborg där jag lasta jordgubbar på Frigoskandia. Där fick jag hjälp av en magasinstruck så det gick smidigt. Sen var det dags att blåsa upp till Stockholm. Stannade efter E22 och åt på Frasses. Otroligt gott, hade inte fått äta på hela dan. Sen tankade jag i Torsvik, nedanför Jönköping. När jag kom till Stockholm svängde jag först in i Tumba där jag skulle ha första lossningen, gick ganska bra. Fick hjälp med halva trailern så jag tog linken och åkte upp till Årsta och lossa resten. Var tre timmar sen dit så dom var glad att se mej.. Sen tillbaks till Tumba där jag slog ihop ekipaget och parkera. Skulle ha min dygnsvila så jag la mej. Vakna 2h senare av att jag var genomsvettig. Lyckade sova 2h till efter man vädrat ur hytten ett tag. Vaknade 1620 och fick nytt lass så 1630 körde jag till Jordbro, Sthlm för att lasta på Coca-Cola tomburkar och petflaskor till Norrköping. Fullt lass 7 ton. Lämpligt..

Hade lossningstid 21 men for från Jordbro 2130, samma här, jävla link. Sen fick jag handlasta en del för linkens takhöjd dög inte till. Kom till Returpack i Norrköping vid halv 12 för att upptäcka att dom har gott hem. Så nu får jag sitta här till 0600 imorrn tills dom kommer. Efter jag är loss ska jag till Malmö för att byta tillbaks till bilen jag hade innan. JIPPIII!!!!!! Slipper den här jävla linken.


Tjo



PS Har inte ätit sen imorse.. DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja d är bra jävla piss o skit fattigmanns ekepage Billigare en Bil med släp.O Praktiskt om en kör både in o utrikes men d är ett skämt o borde förbjudas LINK JÄVLAR.På Vintern.Bara åt Hell. D jävligaste är med en axlad bil med.Totalt piss.

Tjorb sa...

O alla d jävla asen som tror d är kungar bara man kör en Lastbilsjävel.O fått typ Körkortet på AF.Fyfan.D är idioter facket ä va a kassan ää kollektiv avtal Globetrotter ä har d skitit på sig ää Tjejer ja om d är fina blir d fula.Trä nere trä uppe såg en fet kan allt tjej som ja sa vissa ord hon kom ner på jorden.Höllt på köra över mig o tuta en dag som om d va häftigt att trycka ut örona på mig.D här är som vilket yrke som hellst.Bara att AF har sänkt standaren o regeringen.O alla jävla polacker.O lyckosökare i denna branch.Spännisar o .Är snäll så va men ja Arg.Jordnära vanlig va sig själv med intresse.